ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняНові ДБН: евакуаційні виходи в школах повинні бути обладнані дверима «антипаніка»

Нові ДБН: евакуаційні виходи в школах повинні бути обладнані дверима «антипаніка»

У нових ДБН міститься норма, яка передбачає обов'язкову установку в школах безпечних евакуаційних дверей без затворів з вільним відкриванням зсередини без ключа - дверей «антипаніка»
У нових ДБН В.2.2-3:2018 «Будинки і споруди. Заклади освіти» міститься норма, яка передбачає обов’язкове встановлення у школах безпечних евакуаційних дверей без затворів з вільним відчиненням зсередини без ключа — дверей «антипаніка», повідомляє прес-служба Мінрегіону.
 
ДБН вступили в дію 1 вересня 2018 року. 
 
Ця норма є обов’язковою та розповсюджується на проектування нових і реконструкцію існуючих закладів загальної середньої, професійної (професійно-технічної), вищої та післядипломної освіти, а також навчальних комплексів.
 
Евакуаційні виходи повинні бути в постійному вільному доступі і їх ні в якому разі не можна перекривати або загороджувати, що, на жаль, іноді трапляється навіть у навчальних закладах.
 
Згідно з ДБН, двері евакуаційних виходів з коридорів поверху, сходових клітин, актових і фізкультурно-спортивних залів, аудиторій, класів, навчальних кабінетів і лабораторій, вестибюлів та інші двері на шляхах евакуації у школах повинні бути без затворів і у разі пожежі вільно відкриватись зсередини без ключа.
 
У закладах освіти не можна влаштовувати евакуаційні виходи через розсувні, обертальні та піднімально-опускні двері, а також турнікети, що обертаються або розсуваються.
 
Оновлені ДБН були розроблені ПАТ «КиївЗНДІЕП» на заміну ДБН В.2.2-3-97 «Будинки та споруди навчальних закладів».
 
Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні документи, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.  
 
Коментарі (0)