ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняНові ДБН: можуть з’явитися парковки на експлуатованих дахах ТРЦ

Нові ДБН: можуть з’явитися парковки на експлуатованих дахах ТРЦ

У проекті нових змін до ДБН щодо автостоянок пропонується дозволити розміщувати парковки на експлуатованих покрівлях громадських будівель і споруд.
У проекті нових змін до ДБН щодо автостоянок пропонується дозволити розміщувати парковки на експлуатованих покрівлях громадських будівель і споруд. Виняток становлять соціальні заклади — дитячі садки, школи та корпуси закладів охорони здоров’я з палатами.
 
Про це повідомила прес-служба міністерства.
 
Нестача паркомісць, особливо, у великих містах, — це одвічна проблема. Для її вирішення будують багатоповерхові та підземні паркінги, проектують автоматизовані та перехоплюючі стоянки, але все одно машиномісць не завжди вистачає. І для організації всіх цих парковок звичайно потрібно відповідне вільне місце, яке з кожним разом знайти стає все складніше. Виходом із цієї ситуації можуть стати паркінги на експлуатованих дахах громадських будинків. Тобто, на тих покрівлях, які пристосовані для різного господарчого використання. 
 
Мова йде саме про експлуатовані покрівлі громадських будинків, тобто, такі, які дозволяють використовувати свою поверхню в різних цілях.
 
Зміни до ДБН розроблялися фахівцями ПАТ “КиївЗНДІЕП”, вже затверджені та вступлять в дію орієнтовно через 3 місяці після офіційного опублікування.
 
Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення. 
 
Коментарі (0)