ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняНові ДБН: необхідно проектувати проїзди для пожежних машин

Нові ДБН: необхідно проектувати проїзди для пожежних машин

У державних будівельних нормах щодо планування і забудови територій удосконалено вимоги до проїзду пожежної та іншої спецтехніки до внутрішньодворових територій мікрорайонів
У державних будівельних нормах щодо планування і забудови територій, які вступили в дію 1 вересня 2018 року, удосконалено вимоги до проїзду пожежної та іншої спецтехніки до внутрішньодворових територій мікрорайонів. 
 
Так, у нових житлових будинках від 9 поверхів та громадських будинках від 5 поверхів необхідно проектувати проїзди з усіх сторін, а для будинків меншої поверховості їх можна передбачати з однієї поздовжньої сторони.
 
Згідно з ДБН, для пожежних авто має бути передбачений проїзд шириною не менше 3,5 м або смуги шириною не менше 6 м, які повинні бути розраховані на відповідні навантаження від пожежного автомобіля.
 
При терасній забудові необхідно передбачати проїзди для пожежних машин, які мають з’єднуватися зовнішніми сходами — пішохідними доріжками. При цьому, відстань між проїздами і зовнішніми сходами має бути не більше ніж 100 м.
 
У зонах садибної забудови передбачаються односмугові проїзди з шириною 3,5 м та двосмугові з шириною 5,5 м. Крім цього, на односмугових проїздах мають передбачатися роз’їзди.
 
ДБН “Планування і забудова територій” був розроблений на заміну попередніх будівельних норм, що регулюють містобудування, які діяли ще з 1992 року.
 

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення. 

Під час ремонту потрібно неодноразово купувати будівельні матеріали. Це потребує часу. Рекомендуємо вам придбати всі необхідні матеріали на порталі https://lviv.kub.in.ua. Широкий вибір товарів за привабливими цінами.

 
Коментарі (0)