ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняНові ДБН: покращення умов праці для співробітників ТРЦ

Нові ДБН: покращення умов праці для співробітників ТРЦ

У проекті нових змін до ДБН щодо підприємств торгівлі міститься низка обов’язкових вимог до проектування окремих побутових приміщень та паркувальних місць для працівників ТРЦ
У проекті нових змін до державних будівельних норм щодо підприємств торгівлі міститься низка обов’язкових вимог до проектування окремих побутових приміщень та паркувальних місць для працівників торгівельних та торгівельно-розважальних центрів з метою покращення умов праці співробітників.
 
Про це повідомляє прес-служба Мінрегіонбуду.
 
Сьогодні у діючих нормах щодо підприємств торгівлі відсутні вимоги до проектування побутових приміщень та окремих паркомісць для працівників торговельних центрів та ТРЦ. Там містяться лише загальні вимоги до проектування об’єктів обслуговування та місць для паркування транспортних засобів. Тому з метою забезпечення зручності і комфорту людей, що працюють в торговельних центрах, було вирішено переглянути норми щодо цього.
 
Тобто, в зміні до ДБН «Підприємства торгівлі» прописали вимоги щодо проектування у складі торгівельних або торговельно-розважальних центрів:
  • об’єктів сервісного обслуговування для працівників (це приміщення побутового обслуговування, санітарно-гігієнічні кімнати, душові, кімнати для особистих речей, прийому їжі, відпочинку тощо);
  • місць паркування і зупинок легкових автомобілів для працівників;
  • місць паркування і зупинок вантажних автомобілів та автобусів, які обслуговують будівлю (за необхідності).
Умови розміщення парковок для відвідувачів і працівників, а також необхідна кількість машиномісць визначаються згідно з ДБН Б.2.2-12 «Планування і забудова територій». При цьому, не менше 10% місць на парковках повинні бути обов’язково облаштовані для людей з інвалідністю.
 
Зміна № 1 у ДБН В.2.2-23-2009 «Підприємства торгівлі» вже затверджена та вступить в дію орієнтовно через 3 місяці після офіційного опублікування.

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.  

 
Коментарі (0)