ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняНові ДБН: проєктування житлових будинків з класом енергоефективності не нижче «С»

Нові ДБН: проєктування житлових будинків з класом енергоефективності не нижче «С»

Нові вимоги до енергоефективності житла дозволять економити до 40% енергії – ДБН почнуть діяти з грудня 2019 року
«Проектування житлових будинків з класом енергоефективності не нижче «С»  дозволить заощаджувати до 40% на енергії», – повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.
 
За його словами, цю обов’язкову норму закріплено у нових ДБН В.2.2-15:2019 «Житлові будинки. Основні положення». Вони вступають у дію з 1 грудня 2019 року і стосуються нового будівництва та реконструкції.
 
«Увесь прогресивний світ рухається у напрямку енергозбереження і ми повинні переймати цей позитивний досвід. 23 липня минулого року набули чинності зміни до Закону України «Про енергетичну ефективність будівель», у якому впроваджено європейські вимоги до енергоефективності та введено класи енергоефективності будівель від A до G. Відповідно, ці принципи було враховано під час оновлення ДБН щодо житлових будинків. Ці якісні зміни дадуть можливість гріти помешкання людей, а не повітря», – зазначив заступник Міністра.
 
Згідно з новими ДБН, житлові будинки та вбудовані в них приміщення громадського призначення слід проектувати класом енергоефективності не нижче «С» з урахуванням вимог ДБН В.2.6-31:2016 «Теплова ізоляція будівель».
 
Нові ДБН В.2.2-15:2019 «Житлові будинки. Основні положення» розроблені на заміну застарілих ДБН 2005 року. Вони вступають в дію з 1 грудня цього року.
 

Державні будівельні норми – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів, вулиць і доріг відповідно до їх призначення. 

 
Коментарі (0)