ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняНові ДБН: проєктувати організовані ігрові куточки для дітей у кафе

Нові ДБН: проєктувати організовані ігрові куточки для дітей у кафе

Мінрегіон вивчає необхідність впровадити нові зміни у ДБН, щоб у кафе проєктувалися організовані ігрові куточки для дітей
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми щодо проєктування ресторанів, кафе та інших закладів харчування. Зокрема, наразі вивчається пропозиція — проєктувати організовані ігрові куточки для дітей у цих закладах.
 
У цьому питанні  важливо визначити конкретні вимоги не тільки до розмірів та їх відокремлення від загальних залів у закладах харчування, а обов’язково — безпеки облаштування таких приміщень або зон. Щоб це було безпечно для дітей, а також не порушувався комфорт і затишок інших відвідувачів. 
 
У барах та клубах дитячі зони точно не потрібні. Проте сьогодні і в Києві, і в інших містах є багато сімейних закладів, які можна відвідувати з дітьми у тому числі. І не завжди для них передбачені такі зручності як ігрова зона. Чинні норми ДБН застарілі, що там визначається можливість це робити лише в дитячих кафе. 
 
ДБН “Підприємства харчування” встановлюють вимоги проєктування нових і реконструйованих закладів харчування, які знаходяться в окремих будівлях, входять до складу багатофункціональних комплексів і будівель іншого призначення, вбудовуються та прибудовуються до житлових будинків. Вимоги цих норм поширюються на проєктування всіх типів підприємств харчування, незалежно від їх форми власності, окрім мобільних або тимчасових (сезонних) об’єктів.

Державні будівельні норми  – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проєктування нових та реконструкції теперішніх будівель, кварталів, мікрорайонів, вулиць і доріг відповідно до їх призначення.
 
Коментарі (0)