ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняНові ДБН: реагування на аварії на водопроводах стане оперативнішим

Нові ДБН: реагування на аварії на водопроводах стане оперативнішим

В Україні вводиться можливість проведення автоматичного моніторингу тиску в системах холодного та гарячого водопостачання
В Україні вводиться можливість проведення автоматичного моніторингу тиску в системах холодного та гарячого водопостачання, повідомляє прес-служба мінрегіону.
 
Автоматичний моніторинг тиску дозволить оперативніше виявляти та реагувати на аварійні та інші надзвичайні ситуації на водопроводах. Відповідні зміни у ДБН В.2.5-64:2012 “Внутрішній водопровід та каналізація. Частина І. Проектування. Частина ІІ. Будівництво” опубліковані 30 листопада 2018 в Інформаційному бюлетені Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України №11/2018 та вступлять в дію 28 лютого 2019 року.
 
У будівельних нормах щодо водопроводу та каналізації досі не були прописані сучасні рішення швидкого та оперативного виявлення аварій. Тому у нових змінах у ДБН прописана можливість встановлювати прилади вимірювання тиску води, щоб ця інформація оперативно передавалася на диспетчерський пункт. Це сприятиме підвищенню надійності водопостачання для населення.
 
Також у зазначених змінах містяться норми щодо підвищеня пожежної безпеки водопроводів та покращенння роботи каналізації за рахунок встановлення спеціальних пристроїв для взмучування осаду.
 
Зміни у ДБН розроблені Українським державним науково-дослідним проектно-вишукувальним інститутом “УкрНДІводоканалпроект”.
 
Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення. 
 
Коментарі (0)