ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняНові ДБН: щодо проєктування шкіл і дитсадків

Нові ДБН: щодо проєктування шкіл і дитсадків

Державні будівельні норми, що стосуються проєктування навчальних закладів будуть оновлені Міністерством розвитку громад і територій України
Державні будівельні норми, що стосуються проєктування навчальних закладів будуть оновлені Міністерством розвитку громад і територій України.
 
Про це повідомила пресслужба міністерства.
 
"Сучасні, безпечні, комфортні та інклюзивні – такими мають бути освітні установи в Україні. Щоб це стало реальністю в будь-якому куточку нашої країни, ми плануємо оновити норми з проєктування освітніх і дошкільних навчальних закладів. Перш за все, зміни торкнуться вимог до систем безпеки і облаштування безбар'єрного простору", - говориться у повідомлені.
 
Мінрегіон вже затвердив технічні завдання на розробку проєктів змін до ДБН В.2.2-3: 2018 "Будинки і споруди. Навчальні заклади" і ДБН В.2.2-4: 2018 "Будинки і споруди. Заклади дошкільної освіти". Зміни мають розробити на основі параметричного методу нормування з урахуванням кращого європейського досвіду. Серед іншого, норми встановлять:
  • сучасні функціональні вимоги доступності та зручності використання середовища, які повинні забезпечити безбар'єрність простору;
  • додаткові вимоги до систем безпеки, зокрема, пожежної;
  • вимоги до проектування харчоблоків і їх модернізації.
 

Крім того, з вимогами щодо проєктування спеціальних установ дошкільної освіти та групових осередків для дітей мають бути внесені доповнення про особливості внутрішніх і зовнішніх зон, обладнання та засобів з урахуванням досвіду європейських країн. 

 
Коментарі (0)