ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняНові ДБН: скасовується вимога щодо обмеження висоти торговельних залів

Нові ДБН: скасовується вимога щодо обмеження висоти торговельних залів

У проекті нових змін до ДБН щодо підприємств торгівлі вводиться норма, згідно з якою допускається без обмежень збільшувати висоту торговельних залів, якщо це передбачено завданням на проектування та за обов’язкового дотримання необхідних вимог.
У проекті нових змін до державних будівельних норм щодо підприємств торгівлі (Зміна №1 у ДБН В.2.2-23-2009 «Підприємства торгівлі») вводиться норма, згідно з якою допускається без обмежень збільшувати висоту торговельних залів, якщо це передбачено завданням на проектування та за обов’язкового дотримання необхідних вимог.
 
Сьогодні, згідно з чинними нормами, можлива максимальна висота торговельних залів у ТРЦ та інших закладах торгівлі обмежується. Так, для торговельних залів з площею понад 400 кв. м її можна підвищувати за відповідного обґрунтування до 3,6 м, для залів понад 1000 кв. м — до 4,8 м. 
 
Відтак, згідно із запропонованими змінами до ДБН, допускається збільшувати висоту поверхів із торговельними залами за умови наявності відповідного обґрунтування з приводу механізації, обладнання, та конструкцій. При цьому, мінімальна висота від підлоги до стелі має складати не менше 3 м, а для двосвітних торговельних залів — не менше 5,8 м за наявності антресолей.
 
Зміни до ДБН розроблялися фахівцями ПАТ «КиївЗНДІЕП», вже затверджено. Вони вступлять в дію орієнтовно через 3 місяці після офіційного опублікування.
 

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення. 

 
Коментарі (0)