ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняНові ДБН: в Україні унормували водопостачання для присадибних ділянок

Нові ДБН: в Україні унормували водопостачання для присадибних ділянок

Менше витрат на воду: в Україні унормували водопостачання для присадибних ділянок. Зміни вступили в дію з 1 березня цього року.
У нових змінах у ДБН В.2.5-64:2012 “Внутрішній водопровід та каналізація. Частина І. Проектування. Частина ІІ. Будівництво” чітко визначено витрати води на полив теплиць, парників та присадибних ділянок при проектуванні систем внутрішнього водопостачання, каналізації і водостоків. Зміни вступили в дію з 1 березня цього року.
 
Про це повідомила прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.
 
За підрахунками експертів, такі зміни дозволять до 20% скоротити витрати води на полив.
 
Відтак, згідно з ДБН, на полив 1 кв метру ґрунтових зимових теплиць має передбачатися в середньому 15 літрів води на добу, стелажних зимових теплиць — 6 літрів на добу, парників усіх типів — 6 літрів на добу, утеплених ґрунтів і присадибних ділянок — 6 літрів на добу. Ці показники є розрахунковими в середньому за рік.
 
ДБН “Внутрішній водопровід та каналізація. Частина І. Проектування. Частина ІІ. Будівництво” встановлюють вимоги до проектування та будівництва систем внутрішнього холодного та гарячого водопостачання, каналізації і водостоків при новому будівництві, реконструкції, капітальному ремонті, технічному переоснащенні та реставрації будинків, будівель, споруд різного призначення.
 

Державні будівельні норми – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення. 

 
Коментарі (0)