ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняНові ДБН: вдосконалено сейсмічне районування для підвищення безпеки будівель

Нові ДБН: вдосконалено сейсмічне районування для підвищення безпеки будівель

В Україні вдосконалено сейсмічне районування для підвищення безпеки будівель. Тепер для проектування висотних будівель та всіх об’єктів зі значним класом наслідків, використовується нова карта сейсмічного районування.
Тепер для проектування висотних будівель та всіх об’єктів зі значним класом наслідків — великі стадіони, лікарні, ЖК, ТРЦ, школи та інші будівлі, які не ідентифікуються як об’єкти підвищеної небезпеки, використовується нова карта сейсмічного районування.
 
Це дозволить зменшити інтенсивність сейсмічного впливу на 1 бал та, за підрахунками експертів, сприятиме підвищенню безпеки будівель до 15% та більш якісному їх проектуванню.
 
Відповідні зміни у ДБН “Будівництво у сейсмічних районах України” вступили в дію з 1 травня.
 
Згідно зі змінами, для проектування житлових і громадських будівель заввишки від 73,5 м і вище та для всіх об’єктів будівництва із значним (СС3) класом наслідків, які не ідентифікуються як об’єкти підвищеної небезпеки, використовується карта 3СР-2004-В, що дозволить зменшити інтенсивність сейсмічного впливу на 1 бал.
 

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення. 

 
Коментарі (0)