ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняНові ДБН: влаштування туалетів для відвідувачів у нових супермаркетах є обов’язковим

Нові ДБН: влаштування туалетів для відвідувачів у нових супермаркетах є обов’язковим

Тепер туалети для відвідувачів у супермаркетах, гіпермаркетах площею 2500 м² і більше є обов’язковими. У таких санвузлах мають також бути обов’язкові сповивальні столики для немовлят.
Вже з 1 серпня наберуть чинності нові зміни у державні будівельні норми “Підприємства торгівлі”, які зобов’язують всі нові і реконструйовані великі супермаркети з торговельною площею 2500 м² і більше влаштовувати туалети для відвідувачів.
 
Про це повідомила прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.
 
Тепер туалети для відвідувачів у супермаркетах, гіпермаркетах площею 2500 м²  і більше є обов’язковими. Розрахунок такий: 1 санітарний прилад на 600 м² торговельної площі, але не менше 4-х санітарних приладів на об’єкт. Кабіни мають бути обов’язково окремо для чоловіків і для жінок, також мають бути універсальні туалети для зручного користування маломобільними групами населення.
 
У таких санвузлах мають також бути обов’язкові сповивальні столики для немовлят.
 
Всі ці зміни дозволять підвищити комфорт відвідувачів великих супермаркетів та гіпермаркетів.
 
ДБН “Підприємства торгівлі” поширюються на проектування нових, реконструкцію і розширення існуючих будівель та окремих приміщень підприємств роздрібної торгівлі (магазинів, ринків) за винятком будинків оптової торгівлі, автосалонів і магазинів автозапчастин, зброї, складів будівельних матеріалів, виробничих фірм та магазинів тимчасового функціонування.
 
Державні будівельні норми – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів, вулиць і доріг відповідно до їх призначення. 
 
Коментарі (0)