ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняНові ДБН: вступили в дію нові зміни щодо проєктування будівель готелів

Нові ДБН: вступили в дію нові зміни щодо проєктування будівель готелів

З 1 жовтня 2019 року, вступили в дію нові зміни у державні будівельні норми щодо проєктування будівель готелів
З 1 жовтня 2019 року, вступили в дію нові зміни у державні будівельні норми щодо проектування будівель готелів. Вони є обов’язковими до виконання проектувальниками під час нового будівництва та реконструкції цих об’єктів.
 
У змінах містяться такі нововведення:
  • Посилена обов’язкова пожежна безпека готелів – введено можливість використання ефективних систем пожежогасіння тонкорозпиленою водою та сучасних систем раннього виявлення загроз і надзвичайних ситуацій.
  • Прописані обов’язкові вимоги влаштовувати сучасні системи роздільного сортування сміття.
  • Прибрані застарілі норми, які передбачали обов’язкове влаштування телефонів-автоматів, абонентських ящиків, театральних та залізничних кас, перукарень, торговельних кіосків, медпунктів тощо у будівлях готелів.
  • Прописано рекомендацію влаштовувати вхід до готельних номерів лише за безконтактними картками, а в номерах готелів категорії *** та вище — додатково влаштовувати системи охоронної сигналізації.
  • Унормовано та рекомендовано передбачати доступ до інтернету у кожному готельному номері.

Державні будівельні норми – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів, вулиць і доріг відповідно до їх призначення.  

 
Коментарі (0)