ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняНові ДБН: зупинки громадського транспорту мають проектуватися безпечнішими

Нові ДБН: зупинки громадського транспорту мають проектуватися безпечнішими

У нових ДБН, які вступили у дію з 1 вересня 2018 року, міститься норма щодо обов’язкового проектування на зупинках захисних огороджувальних стовпчиків від наїзду громадського транспорту.
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми.
 
У нових ДБН В.2.3-5:2018 “Вулиці і дороги населених пунктів”, які вступили у дію з 1 вересня 2018 року, міститься норма щодо обов’язкового проектування на зупинках захисних огороджувальних стовпчиків від наїзду громадського транспорту.
 
Ця норма стосується нового будівництва та проведення реконструкції.
 
Згідно з ДБН, також на під’їздах до зупинок маршрутного транспорту мають обов’язково встановлюватися огорожі перильного типу відповідно до ДСТУ Б В.2.3-11 “Огородження дорожнє перильного типу. Загальні технічні умови”. 
 
Крім цього, на зупинках повинні бути передбачені засоби інформування пасажирів (електронні табло, таблиці з розкладом та схемою руху тощо) та автомати з продажу квитків. При цьому, вони не повинні погіршувати видимість для водіїв або заважати руху пішоходів.
 
Нові ДБН були розроблені ДП “ДерждорНДІ” на заміну ДБН 2001 року.
 
Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.
 
Коментарі (0)