ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаНові фінансові вливання ЄБРР не оминули Тернопіль

Нові фінансові вливання ЄБРР не оминули Тернопіль

Європейський банк реконструкції і розвитку виділив кредит у сумі 10 млн євро для модернізації муніципального підприємства теплопостачання Тернополя.

Ще 5 млн євро як грант надав Фонд Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та екології (Е5Р), - інформує УКРІНФОРМ.

«Фінансовий пакет надається муніципальному підприємству для підвищення енергоефективності, скорочення споживання газу та електроенергії, покращення якості послуг опалення та гарячого водопостачання», – сказав директор ЄБРР по Україні Андре Куусвек.

За його, словами пілотний проект передбачає інтегрований підхід до системи централізованого постачання гарячої води і тепла. Зокрема, буде введений у дію біопаливний котел, об'єднаний з установкою конденсації паливних газів, індивідуальні теплові пункти для окремого будинку, встановлені лічильники, диспетчерсько-моніторингові системи, буде проведена реконструкція теплотрас.

Як зазначив директор підприємства «Тернопільміськтеплокомуненерго»  Сергій Надан, після завершення проекту очікується скорочення споживання газу на 12,7 млн куб. м, економія тепла на рівні 32,4 тис. Гкал., електроенергії - на 2540 МВт-год на рік.

У свою чергу, багатосторонній донорський фонд Е5Р об'єднує ресурси для підтримки проектів з енергоефективності в Україні, а надалі й в інших країнах «Східного партнерства».

Нагадаємо, ЄБРР має намір профінансувати проекти модернізації житлово-комунального господарства та міського транспорту у 15 українських містах.

 
Коментарі (0)