ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГ«Нові» соцстандарти не вплинуть на розмір призначених субсидій

«Нові» соцстандарти не вплинуть на розмір призначених субсидій

У Мінсоцполітики заявили, що підвищення соцстандартів не спричинить перегляд призначених субсидій на житлово-комунальні послуги. У відомстві наголошують, що субсидії залежать виключно від доходів громадян.

У Міністерстві соціальної політики заявляють, що розмір уже призначених житлових субсидій не будуть переглядати через підвищення соціальних стандартів. Про це повідомив директор департаменту державної соціальної допомоги Мінсоцполітики Віталій Музиченко, передає прес-служба відомства.

«Житлові субсидії залежать виключно від доходів громадян, тобто чим більші доходи, тим більший відсоток від цих доходів сплачується за житлово-комунальні послуги. Але враховуючи те, що базою для розрахунку субсидій був 2014 рік та доходи 2014 року, то підвищення соціальних стандартів жодним чином не вплине на ті субсидії, які вже були призначені», - зазначив Віталій Музиченко.

Він нагадав, що Урядом було розраховано мінімальну ціль, щоб до опалювального періоду покрити системою субсидій 4,5 млн. домогосподарств.

«На сьогодні до місцевих органів соцзахисту  надійшло близько 2,9 млн. заявок, з яких вже розглянуто 2,7 млн.», - повідомив він.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, ситуація з оформленням субсидій по регіонах склалася надзвичайно різна. В одних їх активно «роздають», в інших – ще не виповнили й половини від запланованого.

 
Коментарі (0)