ГоловнаВибір редакціїТарифи ЖКГНові тарифи на опалення збережуть бюджет

Нові тарифи на опалення збережуть бюджет

З 1 січня 2014 року в середньому на 22-25% знижуються тарифи на опалення закладів бюджетної сфери. За розрахунками Нацкомпослуг, це дозволить зекономити протягом 2014 року близько 2 млрд грн, приблизно 1,5 млрд грн – гроші місцевих бюджетів

Комісія, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних полуг, перерахувала тарифи на теплову енергію для потреб закладів бюджетної сфери та комерційних підприємств. Про це на сьогодняшньому бріфінгу заявив голова Нацкомпослуг Валерій Саратов.

За рішенням Комісії нові зменшені тарифи на тепло були встановлені для 160 підприємств теплопостачання.

Наприклад, в середньому зниження тарифів склало:

- для організацій бюджетної сфери – на 22-25% (з 728 грн за Гкал. до 599 грн за Гкал.);

- для бізнесу – на 12% (з 766 грн за Гкал до 683 грн за Гкал.).

Нові тарифи розпочнуть діяти з 1 січня 2014 року.

Валерій Саратов пояснив, що рішення про перерахунок тарифів було ухвалене внаслідок зменшення ціни природного газу для потреб ТКЕ.

«В структурі середнього тарифу на теплову енергію для бюджетних та інших споживачів вартість газу складає близько 80%. Якщо змінюється його вартість – змінюється і тариф», - зазначив посадовець.

Так, відтепер замість старої ціни природного газу у розмірі 3,8 тис. грн за тисячу кубічних метрів в тарифах буде враховуватися:

- для потреб бюджетних установ – 2,8 тис. грн за тисячу кубів. Ця ціна складається з вартості закупки газу – 2,5 тис. грн, цільової надбавки у 2% та витрат на транспортування газу магістральними та розподільчими газопроводами – 287 грн.

- для потреб інших споживачів (бізнес) – 3,5 тис. грн за тисячу кубів. Ця ціна складається з вартості закупки газу – 3,1 тис. грн, цільової надбавки у 2% та витрат на транспортування газу магістральними та розподільчими газопроводами – 287 грн.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, домовленості з Російською Федерацією сприятимуть зниженню ціни на газ для підприємств бюджетної сфери на 25%.

 
Коментарі (0)