ГоловнаКоментаріФінансування ЖКГНова процедура надання субсидій переповнена недоліками

Нова процедура надання субсидій переповнена недоліками

В цілому в Україні покращилася процедура надання житлових субсидій населенню. Проте, нова система, яка може запрацювати з 1 травня, має ще багато недоліків. У порядку надання субсидій не врахували комплекс істотних питань.

Порядок призначення житлових субсидій треба вдосконалити, оскільки в ньому не враховано комплекс істотних питань, з якими часто звертаються громадяни. Про це під час засідання робочої групи Верховної Ради з питання обгрунтування підняття тарифів на енергоносії та комунальні послуги, роботи нової системи призначення житлових субсидій, заявила голова Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та пенсійного забезпечення Людмила Денісова, передає «Укрінформ».

«Безумовно, покращилася процедура надання житлових субсидій, але на сьогоднішній день та система, яка може запрацювати з 1 травня, має недоліки. Потрібно все ж таки внести зміни до цієї постанови, які стосуються декількох питань»,- сказала пані Денісова.
 
За її словами, зокрема, потребують уточнення деякі положення щодо того, що вважається помилкою у заповненій декларації. Бо від цього залежить, чи муситиме заявник повертати в подвійному розмірі вже призначену субсидію. Окрім того, за словами пані Денісової, треба уточнити як мають заповнювати декларації про доходи підприємці, які платять податки за прощеною системою, працюючі пенсіонери, які з 1 квітня не будуть отримувати заробітну плату, а відтак у них фактично зміниться дохід.
 
 
Також, за словами пані Денісової, у постанові треба уточнити весь комплекс питань, які стосуються призначення субсидій переміщеним особам, безробітним та тим людям, які орендують житло, а також мешканцям сільської місцевості, які, на думку частини депутатського корпусу, за новим порядком будуть позбавлені житлових субсидій.
 
«Ми чекаємо на четвер конкретної інформації від Міністерства соціальної політики»,- підсумувала пані Денісова.
 
Примітно, у Мінсоцполітики кажуть, що не використовуватимуть особисту інформацію українців, яку нададуть претенденти на отримання субсидій, не за призначенням. Разом з тим, населення закликають відповідально поставитися до збирання даних про їхні доходи та витрати і уважно заповнювати декларації.
 
При цьому, Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк очікує, що кількість людей, що нечесно претендують на субсидію, складе близько 5% від загального числа, українців, що претендують на пільгу.
 
 
Коментарі (1)
Коля Пухов1
28 Квітня 2015 p. 21:37
Вкинувши у собесі заповнені заяву і декларацію у спеціально відведену скриньку, ви ніколи не доведете, що ви їх вкидали. Адже ніякої відмітки на копії заяви чи регістрації документів на субсидію не проводиться. Взагалі, заяву і декларацію від вас може заповнити і подати хто завгодно, причому вас про це не повідомивши. Аналогічно, при надсиланні поштою ви лише будете мати чек про оплату пересилки конверта до собесу , а що було у тому конверті -- це вже на розсуд отримувача листа. Тобто, тим претендентам, які подали заяви і декларації, і виявилось, що вони дійсно потребують субсидії, держава може її не надати на підставі того, що не надійшли документи на субсидію.