ГоловнаНовини ЖКГТранспортНовак: В Україні з початку року відремонтували 600 км доріг

Новак: В Україні з початку року відремонтували 600 км доріг

Понад 5 млрд гривень з держбюджету було спрямовано на ремонт доріг.

Понад 5 млрд гривень з держбюджету було спрямовано на ремонт доріг.

В Україні з початку року було відремонтовано 600 кілометрів автомобільних доріг.  

Про це сьогодні на засіданні уряду заявив в.о. голови Державного агенства автомобільних доріг Славомір Новак, передає кореспондент РБК-Україна.  

"На сьогоднішній день ми зробили поточний ремонт вже на 600 км доріг по всій Україні. Роботи проводяться завдяки фінансуванню з різних джерел", - заявив Новак. 

За його словами, наразі на ремонт доріг спрямовано 5,3 мільярди гривень з державного бюджету, 1,4 мільярди гривень кредитних коштів та 3,2 мільярди гривень митних надходжень. Станом на 18 серпня було проведено 1569 тендерів щодо будівництва і ремонту доріг. 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Державне агентство автомобільних доріг України буде двічі на рік перевіряти якість ремонтних і будівельних робіт на автошляхах, після чого підрядники будуть змушені усунути недоліки. 

Також раніше міністр інфраструктури Володимир Омелян розповів про початок будівництва платних доріг в Україні розпочнеться у 2019 році.

Зокрема в Мінінфраструктури планується, що пілотними будуть концесійні дороги Львів-Краковець і Київ-Умань, це буде складовою автобану, що поєднає Балтійське і Чорне море, так званий Go Highway з Гданська до Одеси

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України планує знизити максимальну швидкість руху в населених пунктах до 50 км/год (наразі максимально допустима швидкість 60 км/год).

 

 
Коментарі (0)