ГоловнаНовини ЖКГТранспортНовак: Відповідальність за місцеві дороги лежить на керівниках ОДА

Новак: Відповідальність за місцеві дороги лежить на керівниках ОДА

В "Укравтодорі " спостерігають масові зловживання на місцевому рівні. Зокрема, на рахунках облдержадміністрацій достатньо коштів для ремонту і будівництва доріг, але темпи робіт не задовольняють.

В "Укравтодорі " спостерігають масові зловживання на місцевому рівні. Зокрема,  на рахунках облдержадміністрацій достатньо коштів для ремонту і будівництва доріг, але темпи робіт не задовольняють.

У 2018 році 123 тис. км доріг передано на обласний рівень, розпорядником коштів є облдержадміністрації.

Про це повідомив керівник Укравтодору Славомір Новак на спільному брифінгу з міністром інфраструктури Володимиром Омеляном, повідомляє Укрінформ.

"На дороги державного значення плануємо спрямувати 18.4 млрд грн, на дороги місцевого - 11.5 млрд. Відповідальність за ремонт і будівництво доріг місцевого значення за керівниками облдержадміністрацій, Укравтодор не є розпорядником коштів, відповідає лише за дороги державного значення", - наголосив Новак.

За словами міністра інфраструктури, міністерство спільно з Генпрокуратурою посилюватимуть заходи щодо притягнення до відповідальності за неналежне використання коштів чи зловживання.

"Ми бачимо масові зловживання на місцевому рівні, коли в тендерах беруть участь невідомі компанії, які неякісно виконують роботи", - зауважив Омелян.

З його слів, на рахунках облдержадміністрацій достатньо коштів для ремонту і будівництва доріг, але темпи робіт не задовольняють, особливо у Київській області.

За словами керівника Укравтодору, якщо до 30 червня не будуть підписані договори про виконання робіт, кошти перерозподілять. Серед областей, де повільні темпи, спікери назвали Житомирську, Сумську, Полтавську, Херсонську та Рівненську. Серед лідерів - Запорізька, Тернопільська, Дніпропетровська та Одеська.

За словами міністра, наразі Укравтодор погодив перелік об'єктів для 20 облдержадміністрацій на суму 9.2 млрд грн.

Нагадаємо, нещодавно "Укравтодор" відмовився платити за неякісний ремонт траси на Житомирщині.

Зокрема, Міністерство внутрішніх справ перевіряє інформацію про неякісне проведення ремонтних робіт на регіональній трасі Р-18 у Житомирській області та у разі її підтвердження порушити кримінальну справу.

 

 
Коментарі (0)