ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГНовий опалювальний сезон в Україні відрізнятиметься від попередніх

Новий опалювальний сезон в Україні відрізнятиметься від попередніх

Про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко у своєму блозі для "Економічної правди".

Про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко у своєму блозі для "Економічної правди".

За словами голови Міненерго, опалювальний сезон 2022-2023 відрізнятиметься від попередніх і для Європи також. Проте невідкладне питання, яке до цього потрібно вирішити, — це залежність Європи від російських енергоносіїв, які РФ використовує для шантажу.

"У період найбільшого зростання цін на ринках Європи в жовтні-грудні середньомісячний транзит газу з Росії до ЄС був на 17% нижчим, ніж у січні-серпні. Це ще раз довело, що газопроводи, які будує РФ, мають не економічну мету" , - Зауважив міністр.

Він підкреслив, що цього опалювального сезону Україна вже диверсифікувала постачання вугілля — більше половини імпортованого під час ОЗУ 2021/2022 вугілля надійшло морем (з листопада 2021 року надійшло 18 суден (1,424 млн тонн).

"Наступного сезону відпрацьовуватимемо логістику вже в плановому режимі. Крім того, разом із нашими західними партнерами розробляємо механізми диверсифікації джерел та постачань енергоносіїв до Європи", – додав міністр.

30 квітня закінчується дія фіксованих річних тарифів, після чого їх мають переглянути. Проте питання підвищення тарифів уряд вирішив відкласти до закінчення війни.

Тарифи на електроенергію в залежності від обсягу споживання будуть такими:

для споживачів, які витрачають до 250 кВ-год на місяць – 1,44 грн/кВт-год;

для споживачів, які витрачають понад 250 кВ-год на місяць – 1,68 грн/кВт-год.

А ціна на газ, наприклад, від ДК "Нафтогаз України", так і залишиться 7,96 грн/куб. м із ПДВ.

 

 

 
Коментарі (0)