ГоловнаНовини ЖКГНСК «Олімпійський» готовий на 87%

НСК «Олімпійський» готовий на 87%

Роботи на НСК «Олімпійський» відбуваються у повній відповідності до графіка. Про це сьогодні, 23 травня, повідомив Віце-прем'єр-міністр України – Міністр інфраструктури Борис Колесніков під час робочої поїздки на НСК «Олімпійський», інформує прес-служба Міністерства інфраструктури. «Нині готовніст

Роботи на НСК «Олімпійський» відбуваються у повній відповідності до графіка. Про це сьогодні, 23 травня, повідомив Віце-прем'єр-міністр України – Міністр інфраструктури Борис Колесніков під час робочої поїздки на НСК «Олімпійський», інформує прес-служба Міністерства інфраструктури.

«Нині готовність стадіону складає 87%. Певна частина робіт виконана на 100%, інша – лише частково. Наприклад, нині робота баштових кранів на стадіоні заважає висаджувати траву, проте немає сумнівів, що всі роботи будуть виконані вчасно», - підкреслив Борис Колесніков.

Зараз на головній спортивній арені країни розпочато встановлення підвісних розпірних конструкцій – «парасольок», які буде використано для створення натягу майбутньої мембрани даху. Саме завдяки цим унікальним елементам, які нагадують парасольки, дах «Олімпійського» матиме характерну хвилясту форму.

Перші «парасольки» було закріплено у східній частині вантової системи стадіону 17 травня. За перший день монтажу було підвішено три конструкції, а до понеділка, 23 травня, змонтовано вже 21 «парасольку». Увесь цей час «парасольки» монтувалися лише одним краном у тестовому режимі – тобто, налагоджувався та відпрацьовувався механізм монтажу. Підвісні розпірні конструкції по черзі баштовим краном підняли на проектну висоту 30 м та закріпили між радіальними вантами за допомогою чотирьох тросів.

Починаючи з понеділка, 23 травня, монтаж «парасольок» проводиться у звичайному режимі у дві зміни (денну та нічну) двома кранами. За зміну планується встановлювати по 15 «парасольок» - тобто, по 30 за добу (4 сектори). Всього на НСК «Олімпійський» має бути підвішено 640 таких конструкцій – по вісім у кожному з 80 секторів між вантами.

Загалом же у такий спосіб на НСК «Олімпійський» буде підвішено 640 «парасольок»: по 8 у кожному з 80 секторів між вантами. Зазначимо, усі «парасольки» за розміром можна поділити на 8 типів.

Одночасно з парасольками на вантовому кільці буде проводитись монтаж «ферм Веренделя»: це спеціальні прямокутні блоки, до яких потім кріпитимуться інженерні мережі даху.

З 1 червня буде розпочато монтаж секторів напівпрозорого синтетичного мембранного покриття, яке складатиметься з 80 секторів. Два контейнери з вісьмома секторами мембрани вже знаходяться на Київській митниці, ще 12 секторів – в Одесі.

Ще одна функція «парасольок» – забезпечувати природне освітлення чаші стадіону. На відміну від напівпрозорої полімерної мембрани даху, підвісні розпірні конструкції будуть вкриті повністю світлопрозорою ETFE плівкою, через яку в чашу стадіону проникатиме сонячне світло.

Накривати парасольки ETFE-плівкою будуть з 2 липня по 7 вересня.

Борис Колесніков підкреслив, що остаточну вартість робіт, виконаних на НСК «Олімпійський», можна буде назвати після того, як його буде відкрито, оскільки всі роботи проводилися у кілька етапів. «Думаю, що підвести підсумки можна буде лише після відкриття – це буде публічна і відкрита інформація», - зауважив він.

 
Коментарі (0)