ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаІнвестори ВДЕ об’єднуються для спільного позову проти Кабміну

Інвестори ВДЕ об’єднуються для спільного позову проти Кабміну

Виробники «зеленого» електрики та інвестори в поновлювані джерела енергії вирішили об’єднатися заради спільного масштабного позову до уряду в міжнародному арбітражі

 

Виробники «зеленого» електрики та інвестори в поновлювані джерела енергії вирішили об’єднатися заради спільного масштабного позову до уряду в міжнародному арбітражі.

Про це в середу, 16 грудня, зробив заяву глава УВЕА (Української вітроенергетичної асоціації) Андрій Конеченков.

Як нагадав глава асоціації, 8 місяців виробники ВДЕ домагалися від Кабміну погашення заборгованостей і зниження «зелених» тарифів. Домоглися, що закон про зниження тарифів прийнятий, відповідний Меморандум підписаний.

Однак на цьому все і зупинилося. Борги з боку держпідприємства «Гарантований покупець» ростуть, виробники ВДЕ все ще чекають виплат. «Укренерго» теж майже нічого не платить, тому що знаходиться на межі дефолту.

А ще деякі нардепи намагаються ліквідувати «зелені» тарифи як неконституційні.

Тому, за словами глави УВЕА, в інвесторів у ВДЕ не залишається іншого виходу, як притягнути до відповідальності Кабмін через міжнародний арбітраж.

Нагадаємо, Кабінет міністрів самоусунувся від розрахунків з виробниками поновлюваних джерел електроенергії (ВДЕ). Тому виробники електрики від вітру і сонця можуть звернутися до суду.

Також раніше повідомлялося, що «Гарантований покупець» в боргах – вже понад 30 млрд гривень.

 

 

 
Коментарі (0)