ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаІнвестори ВДЕ позиваються до України в міжнародний арбітраж

Інвестори ВДЕ позиваються до України в міжнародний арбітраж

“Зелені” інвестори подали проти України позов в міжнародному арбітражному суді

 

“Зелені” інвестори подали проти України позов в міжнародному арбітражному суді. Це пов’язано з високою заборгованістю держави в секторі відновлюваної енергетики, як повідомляє співзасновник Української асоціації відновлюваної енергетики.

За словами фахівця, інвестори обурені небажанням уряду шукати вихід з поточного стану справ. Він заявив, що тепер інвестори готові боротися за свої права не тільки в українських судах, а й вийти з претензіями на міжнародну арену правосуддя.

“Після 18 років стабільності тотальної несплати, все в боргах на межі банкрутства і ми дійсно почали масово подавати позови до українських судів, а деякі компанії та в міжнародні“, – сказав він.

Також співзасновник Української асоціації відновлюваної енергетики підкреслив, що саме ця галузь за підсумками 2019 року найбільше заплатила податків до бюджету України, тому варто звернути увагу на проблеми цієї галузі.

Раніше в «Укренерго» розповіли про те, що за перше півріччя 2020 року зазнали збитків на 17 млрд за рахунок виплат за «зеленим тарифом».

Точніше, ключовою причиною збитків були названі спеціальні обов’язки (ПСО) по компенсації дефіциту ДП «Гарантований покупець». Вони були покладені на «Укренерго» для виплат коштів виробникам електроенергії.

 

 

 
Коментарі (0)