ГоловнаНовини ЖКГТранспортІнвестори знехтували будівництвом Керченського мосту

Інвестори знехтували будівництвом Керченського мосту

Будівництво мосту через Керченську протоку повністю профінансує Росія. Жоден іноземний інвестор не зацікавився цим проектом. У РФ переконані, що інвестори з'являться, якщо переправа буде платною.

Іноземні інвестори не вкладатимуть гроші в будівництво мосту через Керченську протоку в окупованому Криму. Єдиним інвестором проекту моста, який обійдеться в суму близько 247 млрд рублів (83,6 млрд грн), виступить Росія. Про це заявив Віце-прем'єр-міністр РФ Дмитро Козак, - повідомляють «Ведомости».

«Замовником, швидше за все, буде «Росавтодор», а одним із можливих підрядників - «Мостовик». Побудувати міст за рахунок приватних інвесторів або коштів фонду національного добробуту можна, якщо проїзд мостом буде платним, а такого рішення немає», - зазначив він.

Зауважимо, 5 червня російська Державна компанія «Автодор» представила варіант будівництва мосту в Крим, який спеціальна експертна група визнала оптимальним. З обліком стислих термінів, вартості, особливостей ландшафту оптимальний варіант - суміщений міст з чотирма автодорожніми смугами і двома залізничними коліями в Тузлинском соз. Сам проект тоді оцінювали майже в 300 мільярдів рублів, хоча ще раніше говорили про суму в 50 мільярдів.

 
Коментарі (0)