ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГОб’єднані громади реалізують 800 інфраструктурних проектів

Об’єднані громади реалізують 800 інфраструктурних проектів

Понад 800 проектів, розроблених об’єднаними громадами буде реалізовано з допомогою держави. Загальна сума реалізації цих проектів становить близько 724 млн. грн.

 

Станом на 18 липня до Мінрегіону надійшло вже 828 проектних заявок від 134 об’єднаних громад на інфраструктурні проекти, які будуть реалізовані за рахунок державної субвенції. Загальна сума реалізації цих проектів становить близько 724 млн. грн., йдеться у повідомленні Мінрегіону.

На даний момент комісія при Мінрегіоні погодила 703 проектних заявки майже на 634 млн. грн., що становить близько  63 % від розміру державної субвенції.

57 заявок відправлено на доопрацювання, 68 – будуть розглянуті сьогодні на засіданні Комісії.

Більша частина коштів субвенції все ще залишається без проектних заявок уРівненській області (подано заявок на 37,1 % передбаченої суми субвенції), від Київщини заявок взагалі не надходило.

Варто нагадати, що в рамках державної фінансової підтримки розвитку об'єднаних територіальних громад Урядом передбачено субвенцію у розмірі 1 млрд. грн., призначену для розвитку інфраструктури. Кошти субвенції розподілятимуться між об'єднаними територіальними громадами за чіткою формулою: в залежності від кількості сільського населення і площі об'єднаної територіальної громади, тобто між 159 об’єднаними громадами. У 2016 році з Державного бюджету передбачено від 960 тис. грн. для найменшої об’єднаної громади до 23 млн. грн. — для найбільшої.

 

 

 

 
Коментарі (0)