ГоловнаКоментаріТеплоенергетикаОб’єкти ЖКГ не готові до морозів

Об’єкти ЖКГ не готові до морозів

Об’єкти ЖКГ підготовлені до осінньо-зимового періоду 2014-2015 років лише на 40%. У Мінрегіоні стверджують, що комунальники вкладаються в графіки роботи. До того ж, вони спробують зробити ставку на енергоефективність, аби заощадити 10% газу.

Рівень готовності ЖКГ та об’єктів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2014-2015 років на сьогодні  складає 40%. Наразі підготовлено вже близько 70 тис. будинків або 37% від плану, 6 тисяч шкіл (31%), 4,5 тисяч дитячих садків (34%) та 2 тисячі лікарень (33%). Про це «Україні Комунальній» повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Андрій Білоусов.

«Загалом по Україні передбачено підготувати до опалювального періоду 188 тисяч житлових будинків, 18,5 тисяч шкіл,13,4 тисяч дитячих садків, 6 тисяч лікарень», – наводить цифри пан Білоусов.
 
За словами заступника голови Мінрегіону, наразі підготовлено майже 9 тис. котелень або 43% від запланованого, 2515 або 45% центральних теплових пунктів, замінено 146 км або 35% теплових мереж.
 
«Наразі на підприємствах комунальної теплоенергетики встановлено більше шести тисяч приладів технологічного обліку. Однак не завершено оснащення котелень приладами обліку теплової енергії в Донецькій, Запорізькій, Київській, Луганській, Одеській, Сумській областях та у місті Києві. В цілому, підготовка до осінньо-зимого періоду йде за графіком», – підкреслив пан Білоусов.
 
 
До речі, кризовий енергетичний штаб, очільником якого є керівник Мінрегіону Володимир Гройсман, вимагає скорочення споживання газу підприємствами теплоенергетики на 10% (1 млрд. м куб.).

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», для того, щоб нормально пройти опалювальний сезон, Україні необхідно 10 -10,2 млрд куб. м газу, для того, щоб держава була в теплі. Такої думки притримується начальник управління контролю за розрахунками за реалізований природний газ НАК «Нафтогаз України» Владислав Яковлєв.

За даними системи відображення інформації асоціації Європейських операторів підземних газових сховищ, запаси газу в українських підземних сховищах станом на 1 липня 2014 року становлять 14,2 млрд кубометрів, тобто наразі їх вистачає, аби пережити зиму.
 
Коментарі (0)