ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаОбленерго навмисно не розраховуються з «Енергоринком»

Обленерго навмисно не розраховуються з «Енергоринком»

Глава НКРЕКП звинуватив державні обленерго в умисному нерозрахунку з ДП «Енергоринок». За його словами, особливо складна ситуація з розрахунками «Запоріжжяобленерго» і «Харківобленерго».

Державні обленерго навмисне не розраховуються з ДП «Енергоринок» за придбану електроенергію. Про це заявив глава Національної комісії Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, Дмитро Вовк, повідомляють «Українські новини».

«Січень є сезоном провалу енергоринку, тому що бюджетні організації не платять в цей час. Це такий фактор традиційний. Є фактор нестандартний, нетрадиційний, коли компанії умисно не сплачують. Це в основному державні обленерго», - заявив він.
 
Зокрема, за словами Дмитра Вовка, є проблеми з розрахунками «Запоріжжяобленерго» і «Харківобленерго».
 
«Так, така проблема є і вона велика. «Запоріжжяобленерго» нас не допустив на планову перевірку, що є унікальною ситуацією, коли державна компанія-монополіст не допускає регулятор для проведення перевірки. Вони зловжили своїм правом на суд. Пішли до суду, щоб заборонити перевірку. Коли справа запахла смаженим, вони відкликали свій позов. Пан Білоус не може подати документи на відміну того менеджменту, який вже стільки шкоди приніс. Аналогічна ситуація і з «Харьківобленерго». Перевірка очікується в березні. Побачимо, як вони будуть допускати», - зазначив глава НКРЕКП.
 
Примітно, 18 лютого на відкритому засіданні НКРЕКП було прийнято рішення накласти штраф на ВАТ «Запоріжжяоблеенрго» за порушення умов та правил здійснення підприємницької діяльності з передачі електричної енергії місцевими (локальними) електромережами та Умов та Правил здійснення підприємницької діяльності з постачання електричної енергії за регульованим тарифом.
 
Також НКРЕКП готує звернення до Кабінету Міністрів, Міністерству енергетики та вугільної промисловості, в правоохоронні органи, в тому числі Національне антикорупційне бюро України, а також Фонд державного майна України щодо відмови ВАТ «Запоріжжяобленерго» представникам НКРЕКП в проведенні планової перевірки.
 
Комісія також вирішила звернутися до Кабміну як до органу, який спрямовує та координує діяльність Фонду державного майна України з пропозицією розгляду питання про термінову зміну керівництва ВАТ «Запоріжжяобленерго».
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, з 1 березня в Україні знову підвищаться тарифи на електричну енергію.
 
Коментарі (0)