ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаОблгазам «загрожують» штрафи і втрата ліцензій

Облгазам «загрожують» штрафи і втрата ліцензій

За невиконання своєї функції щодо забезпечення населення безкоштовними лічильниками облгази можуть отримати не лише штраф, але й втратити ліцензію. Принаймні вжиття саме таких заходів від НКРЕКП вимагає Кабмін.

Уряд вимагає від Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, штрафувати і позбавляти ліцензій облгази, які не забезпечують громадян безкоштовними лічильниками. На цьому наголосив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк на сьогоднішньому засіданні уряду.

«Вимагаю від Національної комісії з регулювання енергетики і комунальних послуг відбирати ліцензії і штрафувати ті облгази, які не виконують свою функцію і не забезпечують безкоштовно лічильниками громадян України», - зокрема зазначив він.
 
Глава Уряду нагадав, що декілька разів вже давав доручення Міністру енергетики та вугільної промисловості Володимиру Демчишину з приводу того, щоб облгази нарешті почали ставити лічильники за свої кошти, як це передбачено законодавством.
 
«Наша відповідь на ринковий рівень цін і тарифів в енергетиці – це субсидії та енергоефективність. Ці відповіді ми повинні дати до кінця поточного року. Менше споживання енергетики і оплата тільки за ту послугу, яку ти отримуєш», - підкреслив пан Яценюк.
 
Глава Уряду наголосив на необхідності того, аби «бажання запровадження субсидій і надання допомоги громадянам було не тільки на рівні Кабінету Міністрів України, а спускалося вниз».
 
«Будь-яка хороша ідея, яка з'являється нагорі, вбивається її невиконанням внизу. Люди сприймають не те, що ми тут говоримо, а те, як вони прийшли в службу соціального захисту, облгаз чи обленерго» - додав він.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Міністерстві соціальної політики відзначили, що нова система надання пільг «реально запрацювала». Проте, певні проблеми з нею все ж є, зокрема – потрібні нові механізми обміну даними між відомствами.
 
Катерина Ляшевська
 
 
Коментарі (1)
Коля Пухов
29 Травня 2015 p. 16:23
І знов шахраювання! ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Кияни останні два місяці отримують недооформлені бланки рахунків для оплати за газ, а саме: у рахунку надрукована нарахована сума лише у лівій частині рахунка, тобто лише у тій частині, яка після оплати залишається у споживача. У правій частині рахунка нарахована сума не надрукована, але споживач повинен у правій частині заповнити від руки графу "разом до сплати". Отже, дивлячись на праву частину рахунка виходить, що споживач нібито сам, із своїх власних намірів та побажань, вирішив заплатити записану ним суму... .