ГоловнаНовини ЖКГТранспортОбмеження кількості пільговиків у маршрутках незаконне

Обмеження кількості пільговиків у маршрутках незаконне

Перевізники порушують закон, обмежуючи право пільговиків на безкоштовний проїзд у міському транспорті, адже з державного бюджету власникам маршрутних таксі, так само як і комунальним перевізникам, компенсується значна грошова сума.

Власники маршрутних таксі діють незаконно, встановлюючи обмеження кількості місць для пільговиків. Про це заявив заступник начальника головного управління захисту прав і свобод громадян та інтересів держави, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту Генпрокуратури Артем Єременко, - повідомляє «Дзеркало тижня».

«Законодавством не обмежено кількість пільговиків, яких повинен перевозити перевізник на окремо взятому рейсі», - заявив він.

Артем Єременко зазначив, що власники маршруток не мають права встановлювати будь-які обмеження при визначенні кількості місць у маршрутних таксі для безоплатного проїзду пільговиків.

Він підкреслив, що з державного бюджету власникам маршрутних таксі, так само як і комунальним перевізникам, компенсується значна грошова сума для перевезення пільговиків.

Приміром, у 2013 році було виділено 300 млн грн на компенсацію автоперевізникам.

Всього органами прокуратури за результатами перевірок у сфері перевезень пільгових категорій громадян виявлено 38 фактів кримінально караних діянь, внесено 227 подань, відшкодовано 2,5 млн грн та притягнуто до відповідальності 95 посадових осіб органів державної влади та місцевого самоврядування.

Також Артем Єременко повідомив, що суттєві порушення у сфері корупції на транспорті виявлені в 1/3 областей України.

 
Коментарі (0)