ГоловнаПослугиФінансування ЖКГВітчизняний громадський транспорт оновлять за європейські кошти

Вітчизняний громадський транспорт оновлять за європейські кошти

ЄБРР вирішив прокредитувати Програму оновлення громадського транспорту в Україні. Першим містом, яке отримає позику стане Одеса. Подібні проекти планують реалізувати в низці інших міст.

Європейський банк реконструкції та розвитку прийняв рішення про виділення Україні 100 млн євро на Програму розвитку громадського транспорту. Про це повідомили у прес-службі Міністерства фінансів.

«В рамках цієї Програми підприємства громадського транспорту в Україні зможуть отримати від ЄБРР кредити на поліпшення інфраструктури громадського транспорту, в першу чергу, - на оновлення свого рухомого складу. Кредити надаватимуться під гарантії місцевої влади», - заявили в Міністерстві.

Першим позику у розмірі 8 млн євро буде надано Одесі терміном на 12 років. включаючи 2-річний пільговий період, та буде погашатися 20 рівними частинами кожні півроку.

«Кредит буде використано на придбання комунальним підприємством до 45 нових тролейбусів та відповідного обладнання для технічного обслуговування цих тролейбусів. Тендерні процедури з придбання тролейбусів будуть здійснюватися за стандартами закупівель ЄБРР та за участі цього банку», - йдеться в повідомленні.

Умовами надання кредитів ЄБРР є:

ухвалення містом нових правил конкурсного розподілу маршрутів, що зменшать дискримінацію між державними і приватними операторами;

проведення на рівні кожного міста тарифних реформ, спрямованих на покращення фінансового забезпечення відповідних підприємств за рахунок надходжень від оплати проїзду;

підвищення стандартів розкриття підприємствами інформації про свою фінансову та операційну діяльність;

покращення у сфері фінансового менеджменту, організаційної ефективності підприємств-позичальників, скорочення витрат тощо.

Аналогічні проекти планується реалізувати у Чернігові, Чернівцях, Сумах, Івано-Франківську, Миколаєві, Львові, Кременчузі, Житомирі та Луцьку. Відповідні індивідуальні кредитні угоди можуть бути підписані протягом 2016-2017 років.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, влада Черкас прийняла рішення оновити кілька десятків зупинок громадського транспорту до кінця року. На ці цілі планується виділити мільйон гривень.

 
Коментарі (0)