ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняОбсяги будівництва невпинно зростають

Обсяги будівництва невпинно зростають

Держархбудінспекція відзначає позитивну динаміку зростання обсягів будівництва. У минулому році розпочато будівництво майже 120 тис. об’єктів.

У Державній архітектурно-будівельній інспекції України відзначають позитивну динаміку зростання кількості об’єктів, на які отримано право на виконання будівельних робіт. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

Відповідно до даних Єдиного реєстру дозвільних документів у 2013 році зареєстровано початок виконання будівельних робіт на 116,2 тис. об’єктів будівництва, що на 6% більше ніж у 2012 році. У той час, як до проведення в 2011 році реформи дозвільної системи в будівництві, щорічно видавалось близько 40 тис. дозволів.

Також в Держархбудінспекції відзначили стійку тенденцію до зростання кількості завершених будівництвом об’єктів, на які набуте право на експлуатацію. У 2013 році зареєстровано 98 тис. документів, що підтверджують введення в експлуатацію об’єктів будівництва. Це на 5% більше, ніж у 2012 році.

Аналіз структури дозвільних документів свідчить про те, що у 2013 році за дозволами на будівництво об’єктів IV-V категорій складності розпочато будівництво лише 0,8% (1 тис.) об’єктів, що на 20% менше показників попереднього року. У свою чергу за деклараціями розпочато будівництво 51,2% (59,5 тис.), а за повідомленнями – 48% (55,7 тис.). Така структура дозвільних документів була незмінною протягом 2013 року.

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», понад п'ять десятків сімей зможуть відсвяткувати новосілля. На Київщині введено в експлуатацію ще один будинок. 

 
Коментарі (0)