ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаО.Буславец:«Мінекоенерго налаштоване на зниження «зеленого» тарифу без пролонгації терміну виплат»

О.Буславец:«Мінекоенерго налаштоване на зниження «зеленого» тарифу без пролонгації терміну виплат»

Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища в переговорах з інвесторами в поновлювані джерела енергії має намір досягти домовленостей по реструктуризації "зеленого" тарифу без пролонгації терміну виплат
Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища в переговорах з інвесторами в поновлювані джерела енергії (ВДЕ) має намір досягти домовленостей по реструктуризації "зеленого" тарифу без пролонгації терміну виплат, повідомила в.о. міністра енергетики та захисту навколишнього середовища Ольга Буславец повідомляє "Інтерфакс-Україна".
 
Вона уточнила, що все знаходяться в даний час на розгляді варіанти реструктуризації передбачають такі заходи, як: зниження "зеленого" тарифу, введення повної фінансової відповідальності за небаланси, припинення будівництва нових об'єктів в рамках діючої системи підтримки розвитку зеленої генерації, надання системному оператору права безоплатно протягом певної кількості годин обмежувати вироблення "зеленої" електроенергії.
 
У той же час Буславец не стала деталізувати існуючі варіанти, зазначивши, що остаточні умови реструктуризації будуть обговорюватися на фінальній дискусії. "На даному етапі я б утрималася від конкретних цифр і не акцентувала увагу саме на зниження" зеленого "тарифу по одній простій причині: все вище означені заходи, які будуть закладені в зміни умов підтримки ВДЕ, так чи інакше призводять до зниження доходів цих станцій" , - акцентувала глава в.о. глави Мінекоенерго.
 
"Підкреслю, що на всі розглянуті заходи інвестори більшою мірою згодні, без пролонгації терміну підтримки після 2030 року. Ми будемо намагатися знизити тариф, але при цьому не продовжувати термін його дії", - сказала вона, нагадавши, що головним завданням фінальної зустрічі з інвесторами є досягнення домовленостей про добровільну реструктуризацію щоб уникнути ризиків арбітражних розглядів.
 

Буславец також додала, що після підписання меморандуму, умови якого ляжуть в основу відповідного законопроекту щодо врегулювання ситуації, відомство приступить до обговорення варіантів погашення перед інвесторами в ВДЕ заборгованості, що накопичилася в сумі 9 млрд грн за вироблену електроенергію. 

 
Коментарі (0)