ГоловнаКоментаріГазопостачанняО.Чернишов: "Готові придбати весь обсяг газу, який запропонує приватний сектор"

О.Чернишов: "Готові придбати весь обсяг газу, який запропонує приватний сектор"

НАК "Нафтогаз України" зможе викупити наступного року весь запропонований приватними газовидобувними компаніями ресурс у разі продовження заборони на його експорт
НАК "Нафтогаз України" зможе викупити наступного року весь запропонований приватними газовидобувними компаніями ресурс у разі продовження заборони на його експорт, про це розповів голова Групи "Нафтогаз" Олексій Чернишов.
 
"НАК готова придбати весь обсяг газу, який запропонує приватний сектор. Ми будемо готові його купувати, тому що нам важлива підтримка компаній і їхньої ліквідності, щоб у жодному разі не зменшився український видобуток. Упевнений, ми з цим впораємося, як впоралися цього року, викупивши 700-800 млн куб. м газу", - сказав Чернишов.
 
Йдеться про той обсяг газу, який "приватні компанії не продадуть в економіку".
 
"Можливо, вони продадуть весь обсяг, і наша участь не знадобиться, але нині ми розуміємо, що поки що економіка не зможе спожити весь цей обсяг. Хоч я і сподіваюся, що все-таки споживання зростатиме, тому що воно вже зростає", - додав голова групи.
 
Чернишов також наголосив, що "Нафтогаз" є в постійному діалозі з усією індустрією, що видобуває природний газ в Україні, і зацікавлений, щоб мотивація приватних компаній збільшувати видобуток зростала.
 

"У цьому плані за потенційної заборони на продовження експорту приватні видобувачі мають отримати відповідь, як економічно продовжувати функціонування", - зазначив голова НАК. 

 
Коментарі (0)