ГоловнаКоментаріОпалювальний сезон 2023-2024О.Чернишов: "Компанія підготувалася до російських ракетних атак взимку"

О.Чернишов: "Компанія підготувалася до російських ракетних атак взимку"

Голова правління НАК Нафтогаз України Олексій Чернишов повідомив, як компанія підготувалася до російських ракетних атак взимку. За його словами, компанія максимально зробила все, на що була спроможна.
Голова правління НАК Нафтогаз України Олексій Чернишов повідомив, як компанія підготувалася до російських ракетних атак взимку. За його словами, компанія максимально зробила все, на що була спроможна.
 
Про це розповів голова правління НАК Нафтогаз України Олексій Чернишов, пише "Україна Комунальна".
 
Підготовка полягає в укріпленнях захисту, базовому комплексному захисті, у фізичних конструкціях, які захищають від уламків, інших речах для боротьби з атаками, в тому числі радіоелектронними. 
 
«Це також накопичення відповідних запасів енергії – в першу чергу пального та генераторів, які використовуються під час можливих блекаутів. Тобто група Нафтогаз готова до цих подій», – додав він. 
 
Чернишов зазначив, що найбільш захищеними є підземні сховища газу. 
 
«Зрозуміло, що це найбільш захищений об'єкт тому, що він знаходиться на три кілометри під землею. Але є наземна інфраструктура, яку ми маємо захищати спільно з ЗСУ, з Силами оборони. Робимо все, що можемо в цьому відношенні», – зазначив він.
 
Посадовець наголосив, що росіяни також вели підготовку до атак. 
 
«Ворог також готувався весь рік. І він також технологічно це враховує», – сказав Чернишов. 
 
Нагадаємо, цієї зими росіяни планують і далі атакувати об’єкти енергетичної інфраструктури України, тому продовження міжнародної підтримки українського енергосектору відіграє надзвичайно важливу роль, про це розповів міністр енергетики України Герман Галущенко в інтерв’ю Bloomberg.
 
Міністр розповів, що цього року в межах підготовки до осінньо-зимового періоду велася наймасштабніша за всю історію України ремонтна кампанія на об’єктах енергетики, адже ворог зруйнував багато об’єктів, зокрема генерації та передачі. Також наголосив, що найкращим механізмом захисту енергетичної інфраструктури є посилення протиповітряної оборони країни.
 
Коментарі (0)