ГоловнаКоментаріГазопостачанняО.Чернишов: "Уже фактично досягли цифри 14 млрд куб. м. в ПСГ країни"

О.Чернишов: "Уже фактично досягли цифри 14 млрд куб. м. в ПСГ країни"

НАК "Нафтогаз України" оцінює запаси природного газу в підземних сховищах (ПСГ) України станом на кінець серпня у 14 млрд куб. м, про це розповів глава правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов
НАК "Нафтогаз України" оцінює запаси природного газу в підземних сховищах (ПСГ) України станом на кінець серпня у 14 млрд куб. м, про це розповів глава правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов в ефірі марафону "Єдині новини", повідомляє "Україна Комунальна".
 
"Уже фактично досягли цифри 14 млрд куб. м. Запланована мета в обсязі 14,7 млрд куб. м (до початку опалювального сезону) буде виконана і навіть перевиконана", – розповів Олексій Чернишов.
 
Керівник "Нафтогазу" уточнив, що обсяг 14,7 млрд куб. м передбачає можливість додаткових поставок газу генерації для виробництва електроенергії, і підтвердив, що Україна планує пройти опалювальний сезон без імпорту газу.
 
У середині березня Олексій Чернишов заявляв, що "Нафтогаз" докладе всіх зусиль, аби цього року вперше в історії незалежної України відмовитись від імпорту газу.
 

Для цього на поточний рік компанія ставить перед собою мету збільшити видобуток газу на 1 млрд куб. м – до 13,5 млрд куб. м. В опалювальний сезон 2023/2024 рр. країна планує увійти із запасами 14,7 млрд куб. м. 

 
Коментарі (0)