ГоловнаКоментаріОпалювальний сезон 2023-2024О.Данилюк:«Вже готовий проект постанови, який запровадить монетизацію субсидій на рівні ТКЕ»

О.Данилюк:«Вже готовий проект постанови, який запровадить монетизацію субсидій на рівні ТКЕ»

Міністерство фінансів розробило проект постанови, щодо запровадження субсидій на рівні теплокомуненерго, повідомив міністр фінансів Олександр Данилюк.
Міністерство фінансів розробило проект постанови, щодо запровадження субсидій на рівні теплокомуненерго, це в інтерв'ю ZN.UA повідомив міністр фінансів Олександр Данилюк.
 
"Уже готовий проект постанови уряду, розроблений Мінфіном, який запроваджує монетизацію субсидій на рівні ТКЕ. Планували встигнути до початку опалювального сезону, але нам знадобився час для того, щоб погодити цей крок з іншими міністерствами. Бо це серйозна, можна сказати, революційна зміна", – повідомив Олександр Данилюк.
 
Міністр зазначив, що на перехід до наступного кроку – монетизації субсидій на рівні споживачів, буде потрібен час.

"Запустивши монетизацію для ТКЕ, ми вирішимо частину нагальних проблем і потім зможемо рухатися далі. Монетизація – це складний процес, що потребує часу та значних зусиль", – сказав міністр фінансів Олександр Данилюк. 

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
08 Жовтня 2017 p. 00:08
Українські гроші постійно знецінюються, тому монетизація можлива тільки у доларах. Але долари не є засобом платежу в Україні. Отаке виходить замкнене коло.
Коля Пухов
08 Жовтня 2017 p. 00:12
Тенденцію постійного знецінення українських національних грошей було закладено ще напочатку 1992 року. В 1992 році замість радянського рубля був запроваджений український купонокарбованець, який спочатку прирівняли до рубля, і з 1992 року по 1996 рік цей купонокарбованець знецінився у сотні тисяч разів! У 1996 році купонокарбованець обміняли на гривню по курсу: сто тисяч купонокарбованців за одну гривню, і з 1996-го року по 2014-й рік гривня знецінилась приблизно у 20 разів. А починаючи з 2014 року швидкість знецінення гривні значно зросла і зараз вже наздоганяє швидкість знецінення купонокарбованця . Отже, загалом від початку незалежності українські національні гроші знецінились у мільйони разів! ------------------------------Знецінення національних грошей , тобто інфляція -- це не що інше як масовий тихий грабунок людей владою. Уявіть, що за певну кількість гривень ви могли купити певну кількість товарів і послуг; ви не витратили ці гроші з метою економії, але через деякий час з"ясувалося, що тепер за цю кількість гривень ви зможете купити лише частину від того, що могли купити раніше. Фактично це означає, що вас просто обікрадено, причому без ніякої вашої вини. А хто ж крадій? Мабуть той, хто друкує ті гроші-папірці.