ГоловнаКоментаріЕлектроенергетикаО.Данілов: "Енергетична система має кращий захист від ракетних атак ніж торік"

О.Данілов: "Енергетична система має кращий захист від ракетних атак ніж торік"

Енергетична система України наразі має кращий захист від ракетних атак у порівнянні з минулим роком, про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов
Енергетична система України наразі має кращий захист від ракетних атак у порівнянні з минулим роком, про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов у ефірі Українського радіо, пише "Україна Комунальна".
 
Він розповів, що питання безпеки енергетичної інфраструктури перебуває під постійним контролем влади. За його словами, вже пройшло чотири засідання Ставки Верховного головнокомандувача і Ради національної безпеки і оборони для розгляду цього питання. 
 
«Ми готуємося до зими, приділяючи особливу увагу захисту від можливих ракетних атак на критичну інфраструктуру. Наш досвід та розуміння потенційних загроз дозволять нам бути більш підготовленими, ніж торік», – зазначив секретар РНБО. 
 
Щодо засобів протиповітряної оборони, Данілов підкреслив, що їх наявність важлива, а спосіб їхнього отримання (оренда, матеріально-технічна допомога чи закупівля) не є основним. Деякі країни можуть обмежувати продаж таких засобів згідно зі своїми внутрішніми нормами, тому частина їх може бути передана в оренду, щоб забезпечити потреби України у відповідний період. 
 

Нагадаємо, на сайті Офісу Президента оприлюднено указ про введення в дію рішення Ради нацбезпеки і оборони щодо захисту та забезпечення безпеки функціонування об'єктів критичної інфраструктури та енергетики. 

 
Коментарі (0)