ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГОдещина знайшла гроші на нову каналізацію

Одещина знайшла гроші на нову каналізацію

Протягом року в Комінтернівському районі Одеської області завершиться планове будівництво нового каналізаційного колектора, що буде проходити між селом Гвардійське та Одеським припортовим заводом

Протягом року в Комінтернівському районі Одеської області завершиться планове будівництво нового каналізаційного колектора, що буде проходити між селом Гвардійське та Одеським припортовим заводом.

Про це 18 травня під час прес-конференції журналістам повідомив заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Малін, інформує прес-служба ОДА.

«Новий, так званий Чорноморський, колектор проходить від офіцерських містечок в селі Гвардійське до очисних споруд, розташованих у Одеського припортового заводу. Цей об'єкт будується досить давно: ми отримали його у спадок в 2010 році. Дана територія в Комінтернівському районі має всі передумови, щоб стати зоною успішного розвитку курортно-рекреаційних установ, а значить потрібно подбати також про те, щоб забезпечити відповідну інфраструктуру», - зазначив Олександр Малін.

Він також повідомив, що загальна вартість проведення відповідних робіт сягає 20 млн гривень. Будівництво здійснюється за рахунок коштів природоохоронного фонду місцевого бюджету. «Така ціна обумовлена ​​тим, що у колектора дуже велика потужність і велика перспективна можливість приймання побутових стоків. В результаті реалізації цього проекту всі населені пункти, які знаходяться в приморській зоні впродовж цього колектора, зможуть згодом підключити до нього свої побутові стоки», - пояснив Олександр Малін.

Він також додав, що на комплексне вирішення проблеми водовідведення та водопостачання в Одеській області необхідно близько 4-4,5 млрд грн. Тому вирішувати комунальні проблеми в масштабах області обласна влада буде поступово: «Ми будемо і надалі планувати подібні проекти, що охоплюють велику кількість населених пунктів і в інших районах області», - резюмував він, - «Народний бюджет» - не одноразовий захід, ми його почали в минулому році і продовжимо в наступні роки. У тому числі це стосується і засобів, що виділяються на проблеми водовідведення і водопостачання».

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)