ГоловнаНовини ЖКГТранспортОдеський аеропорт наблизився до модернізації

Одеський аеропорт наблизився до модернізації

Уряд виділить понад півтора мільярди гривень на реконструкцію злітно-посадкової смуги міжнародного аеропорту «Одеса». Повне введення в експлуатацію аеропорту планується на 1 січня 2015 року.

Кабінет Міністрів затвердив проект реконструкції злітно-посадкової смуги міжнародного аеропорту «Одеса» вартістю 1,68 млрд грн. Про це повідомляє Інформаційно-аналітичний бюлетень КМУ.

«Проект реконструкції аеропорту розділений на дві фази: здача в експлуатацію пасажирського терміналу аеропорту запланована на осінь 2014 року, а повне введення в експлуатацію аеропорту відбудеться 1 січня 2015 року, коли нова злітно-посадкова смуга прийме перший пасажирський літак», - зазначається у повідомленні.
 
У результаті реконструкції площа аеровокзального комплексу збільшиться в три рази — до 26 тис. кв. м. У ньому буде збудовано 4 телескопічних трапи (вхід в салон літака буде прямо з терміналу), а пропускна здатність аеропорту зросте з 400 до 1 тис. пасажирів на годину (1,5-2 млн осіб на рік).

Варто зазначити, реконструкція терміналу буде проведена за рахунок приватних інвесторів, які інвестують у будівництво 60 млн дол США, а будівництво злітно-посадкової смуги вартістю 1,68 млрд грн профінансують з державного бюджету.

Також реконструкція аеропорту передбачає створення бізнес-центру, виставкового комплексу, готелю на 150 місць.

За прогнозами експертів, після реконструкції одеського аеропорту збільшиться пасажиропотік у 2,5 рази, що дозволить терміналу стати важливим транспортним вузлом усього Чорноморського узбережжя.

 
Коментарі (0)