ГоловнаПослугиФінансування ЖКГЗа утеплення будинків українцям пропонують більше грошей

За утеплення будинків українцям пропонують більше грошей

Кабмін ухвалив постанову щодо залучення населення до програми з енергоефективності шляхом збільшення компенсації витрат на термомодернізацію до 70%. Зокрема, це стосується громадян, яким призначено житлову субсидію.

Кабінет Міністрів прийняв постанову щодо стимулювання населення до енергоефективності за рахунок залучення субсидіантів, яка біла розроблена Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово комунального господарства спільно з Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження, передає прес-служба Мінрегіону.

Постановою передбачено збільшення громадянам, яким призначено субсидію, розміру відшкодування частини кредиту, взятого на енергоефективне обладнання («негазові» котли) та матеріали з 20%/30%/40% до 70%.

Крім того, документ також передбачає підвищення граничних сум відшкодування позичальникам частини суми кредитів, взятих на енергоефективне обладнання та матеріали з 5000/10000 грн. до 12000/14000 грн.

Таким чином в Мінрегіоні сподіваються активізувати процес термомодернізації в країні.

«На сьогодні гранична сума відшкодування по визначених напрямках кредитування становить відповідно 5000 грн. та 10000 грн. Однак, за даними уповноважених банків, середній розмір кредиту на придбання «негазових» котлів на сьогодні становить 17 100 грн. При компенсації державою 70% цієї суми розмір відшкодування сягне близько 12 000 грн. При середньому розмірі кредиту на придбання енергоефективного обладнання/матеріалів у 19 600 грн. (за даними уповноважених банків) та 70% компенсації, сума відшкодування сягає 14 000 грн», - зазначається в повідомленні.

У Держенергоефективності та Мінсоцполітики підрахували, що при кількості субсидіантів у 4,5 млн, наявного обсягу фінансування програми стимулювання енергоефективності достатньо для покриття витрат на реалізацію механізмів додаткової підтримки малозабезпечених верств населення.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, українцям уряд вже відшкодував майже 2,5 млн грн. за кредитами, взятими на придбання «негазових» котлів. Чиновники заявляють, що постійно удосконалюють процес перегляду зведених реєстрів позичальників, на підставі яких здійснюється відшкодування.

 
Коментарі (0)