ГоловнаПослугиФінансування ЖКГОгляд престижної нерухомості в світі: нові хмарочоси

Огляд престижної нерухомості в світі: нові хмарочоси

Сьогодні покупка нерухомості в нашій країні стала дорогим задоволенням. Але серед тих, хто готовий дозволити собі придбати нове місце для життя все більше тих, хто вважає за краще купувати не дешеву 1-2 кімнатну квартирку, а відмінну елітну нерухомість.

Сьогодні покупка нерухомості в нашій країні стала дорогим задоволенням. Але серед тих, хто готовий дозволити собі придбати нове місце для життя все більше тих, хто вважає за краще купувати не дешеву 1-2 кімнатну квартирку, а відмінну елітну нерухомість.

Постійне зростання вартості такого житла перетворює його в вигідну інвестицію. Тому таким попитом користуються новобудови: як квартири в містах, так і заміські елітні котттеджі та престижні вілли.

Яку нерухомість вибирають в мегаполісах

У всьому світі йде змагання в області міської забудови. А зростаюча експоненціально ціна на землю змушує будівельників віддавати перевагу висоткам-хмарочосам, що дозволяє розташувати на мінімумі квадратних метрів міської території максимум квартир. І все більше з'являється хмарочосів, що поєднують сучасну технологію та оригінальний зовнішній вигляд, прикрашаючи міській ландшафт.

architecture-skyline-building-city-skyscraper-cityscape-downtown-tower-landmark-facade-tower-block-m

Прикладом такої споруди є вежа 1200 Bay у Торонто. При ширині фасаду на рівні землі 17,5 метрів (і 14 метрів вище 16 поверху) вона має висоту 324 метри (87 поверхів).

А проект хмарочоса Valley в Амстердамі включає сади на відкритих терасах поверхів, два відкриті басейни (з прозорим дном) та рукотворну долину між трьома житловими вежами 100-метрової висоти. При цьому верхні, житлові поверхи спроектовані з найвищим рівнем приватності.

У Лондоні проектується будівлю у формі 305-метрового скляного "тюльпану" з оглядовими майданчиками, а в Токіо частину міської привокзальній площі "підіймають" на висоту 300 метрів, перемістивши на дах максимально сейсмостійкого 63-поверхового хмарочоса Torch Tower. Традиційно не відстає у фантазії Нью-Йорк, де планується побудувати 323-метрову вежу без єдиного кута, облицьовану чорним склом.

Будівництва цих будинків - не тільки прикраса міста, а й зниження вартості житлової нерухомості. Згідно зі статистикою, Нью-Йорк розташувався на шостому місці в світі за вартістю міського житла (32 тисячі євро за квадратний метр), на п'ятому місці Токіо - до сорока тисяч євро за метр. Москва не надто відстала від світових столиць і майже наздогнала Гонконг (шістдесят тисяч євро за метр). Лондон відтиснутий на друге місце (до 72 тис. євро), а перше зайняв Монте-Карло, зовсім ненабагато перегнавши Лондон.

 

USA-Houses-Villa-Newport-485965

Вілли та котеджі

Але чи обов'язково купувати міську квартиру? Адже сьогодні все більше заможних людей перебираються за місто та бажають бути ближче до моря. Недарма найвищі ціни на нерухомість зафіксовані в Монако, розташованому на узбережжі Середземного моря.

Зараз і громадяни нашої країни мають можливість придбати елітний котедж на березі теплого Чорного моря - наприклад, в котеджному селищі "Золотий Берег" поряд з Одесою.

Відмінно обладнані вілли підійдуть і для постійного житла, і для літнього відпочинку, і для здачі в оренду. А зростання вартості елітного житла забезпечить впевненість у завтрашньому дні.

 
Коментарі (0)