ГоловнаКоментаріЕлектроенергетикаО.Харченко: "Найбільша загроза замерзнути та сидіти в темноті взимку буде в Одесі та Києві"

О.Харченко: "Найбільша загроза замерзнути та сидіти в темноті взимку буде в Одесі та Києві"

Ці два регіони, по-перше, потребують великої кількості енергії. А, по-друге, вони є абсолютно дефіцитними з точку зору генераційних потужностей
Найбільша загроза замерзнути та сидіти в темноті взимку нависне над двома великими містами – Одесою і Києвом. Ці два регіони, по-перше, потребують великої кількості енергії. А, по-друге, вони є абсолютно дефіцитними з точку зору генераційних потужностей, про це розповів директор Центру дослідження енергетики Олександр Харченко, пише Уніан.
 
"В Києві є генерація, але вона покриває в кращому випадку не більше тридцяти відсотків споживання. В Одесі взагалі немає нічого", - зазначив експерт.
 
Окрім цього, досить напружена ситуація із електропостачанням буде в Запоріжжі, Житомирі, Кропивницькому і Кременчуці. Проте, очевидно, що під максимальним ризиком перебуватимуть і прифронтові регіони: Харків, Суми, Чернігів, Херсон, Миколаїв, Запоріжжя.
 
Експерт впевнений, що якщо температури повітря взимку будуть мінус 10 градусів, то навіть попри відсутність жодних обстрілів з боку росіян, енергосистема країни балансуватиме на межі.
 
Водночас, експерт Національного інституту стратегічних досліджень Геннадій Рябцев навпаки вважає, що ця зима буде легшою за попередню, оскільки минулий опалювальний період також був екстремально важким і це дало нам безцінний досвід подолання таких проблем.
 

"Може трошки легше буде тому, що несподіванок якраз не очікується, і абсолютна більшість споживачів розуміє, що на них чекає, та як на це реагувати", - заспокоїв українців Рябцев. 

 
Коментарі (0)