ГоловнаКоментаріЕлектроенергетикаО.Харченко: "Тарифи на електроенергію можуть зрости"

О.Харченко: "Тарифи на електроенергію можуть зрости"

На тлі обстрілів росіянами енергоінфраструктури України Міністерство енергетики може повернутись по питання підвищення тарифу на електрику
На тлі обстрілів росіянами енергоінфраструктури України Міністерство енергетики може повернутись по питання підвищення тарифу на електрику,  про це заявив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко у коментарі 24 Каналу, пише "Україна Комунальна".
 
"Перехресні борги на ринку електроенергії зараз перевалили за 120 мільярдів гривень й продовжують зростати", - розповів Олександр Харченко.
 
Експерт зауважив, що в ситуації, коли є борги й немає вільних коштів, відновлення енергетики та підготовка до наступного опалювального сезону - дуже складне завдання.
 
За його словами, після масованих ракетних та дронових атак ситуація з енергосистемою дуже складна в Харківській області, Одесі та Кривому Розі. За словами Харченка, в цих регіонах протягом щонайменше двох-трьох тижнів діятимуть графіки відключення, допоки не буде відновлено більш-менш стабільне енергопостачання.
 

"Що стосується в національному масштабі, у нас є величезна проблема - ми втратили великий обсяг генерації. Загалом ситуація доволі складна", - сказав він. 

 
Коментарі (0)