ГоловнаКоментаріФінансування ЖКГО.Кривенко:«Нацрегулятор, застосовуючи «Роттердам+», стримує зростання цін на електроенергію»

О.Кривенко:«Нацрегулятор, застосовуючи «Роттердам+», стримує зростання цін на електроенергію»

Для запуску нового ринку електроенергії Національна комісія, що здійснює державне регулювання в сферах енергетики та комунальних послуг, відміняє свої попередні постанови, а також постанови НКРЕ
Для запуску нового ринку електроенергії Національна комісія, що здійснює державне регулювання в сферах енергетики та комунальних послуг, відміняє свої попередні постанови, а також постанови Національної комісії регулювання електроенергетики. 
 
«У тому числі відмінять, постанову, яка визначає методику ціноутворення вугілля для теплоелектростанцій», це розповіла голова НКРЕКП Оксана Кривенко. 
 
«З дати запровадження нового ринку електроенергії ця формула вже буде непотрібна, тому що в умовах ринку всі ціни мають формуватись вільно», - розповіла Кривенко, висловивши сподівання, що ринок запрацює з липня 2019 року.
 
Також голова НКРЕКП Оксана Кривенко заявила, що сьогодні Нацрегулятор, застосовуючи формулу "Роттердам+", стримує зростання цін на електроенергію.
 
"Дуже багато ходить розмов, що новий ринок сприяє зростанню цін на електроенергію, думаю, що більшість таких розмов обгрунтовані. Наскільки зростуть ціни - невідомо, і навіть прогнозувати поки важко", - сказала Кривенко.
 
Нагадаємо, на засіданні 23 серпня регулятор планує відмінити ряд своїх рішень для переходу до нового ринку електроенергії, оскільки в новому ринку ціна буде встановлюватись не регулятором, а ринковими механізмами.
 
Коментарі (0)