ГоловнаКоментаріФінансування ЖКГО.Кривенко:«У нас занижені норми споживання, ті, що встановлені Кабміном»

О.Кривенко:«У нас занижені норми споживання, ті, що встановлені Кабміном»

Поточні норми споживання газу, встановлені Кабінетом міністрів для населення без лічильників, занижені майже вдвічі, вважає глава НКРЕКП
Поточні норми споживання газу, встановлені Кабінетом міністрів для населення без лічильників, занижені майже вдвічі, вважає глава Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг Оксана Кривенко.
 
"У нас занижені норми споживання, ті, що встановлені Кабміном. Як показує динаміка наших системних досліджень, які ми аналізували за результатами звітності, норми споживання занижені майже вдвічі, в порівнянні з фактичним споживанням", - розповіла глава НКРЕКП в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".
 
Оксана Кривенко додала, що використання занижених норм призводить до виникнення небалансів, які лягають на обл- і міськгази.
 
У той же час, за даними глави НКРЕКП, газорозподільним компаніям бракує тарифних засобів для забезпечення лічильниками всіх споживачів, які поки їх не мають.
 
"Щоб це прискорити, потрібно закласти гроші в тариф на розподіл природного газу. Якщо ми тариф з 2016 року не переглядали, а все товарно-матеріальні цінності, в тому числі, вартість лічильника, за два роки вже виросли, прискорення темпів оснащення лічильниками очікувати не доводиться", - сказала вона.
 

Як повідомлялося, Міністерство енергетики та вугільної промисловості України пропонує Кабінету міністрів України в черговий раз змінити норми споживання газу для населення без лічильників. 

 
Коментарі (0)