ГоловнаКоментаріЖитлоО.Кубраков: "У пріоритеті – відбудова з урахуванням найкращого європейського досвіду"

О.Кубраков: "У пріоритеті – відбудова з урахуванням найкращого європейського досвіду"

Надзвичайно важливо зараз зосередитися на реалізації проектів з відновлення об’єктів енергетики, житла, критичної інфраструктури у громадах
Пройшло пʼяте засідання Конгресу місцевих та регіональних рад при Президентові України.
 
Серед основних тем засідання – безпека громад у зоні бойових дій та на деокупованих територіях, захист енергетичного сектору та критичної інфраструктури, відбудова, затвердження місцевих бюджетів, ветеранська політика.
 
«Надзвичайно важливо зараз зосередитися на реалізації проектів з відновлення об’єктів енергетики, житла, критичної інфраструктури у громадах. Все це сектори необхідні для повернення їх до активного життя. При цьому для нас в пріоритеті – відбудова з урахуванням найкращого європейського досвіду як складова євроінтеграції України.
 
У цих процесах ми маємо тісно співпрацювати з органами місцевого самоврядування, щоб краще розуміти нагальні потреби громад. Маємо практично ідеальний приклад взаємодії Уряду та громад – програма державної грошової допомоги на ремонт пошкодженого житла – єВідновлення. Понад 2 мільярди гривень прозоро і вчасно виплачені для потреб більше 30 тисяч родин по всій країні. Перед стартом програми були проведені необхідні консультації, зараз, під час реалізації ми продовжуємо системно працюємо з комісіями над вирішенням проблемних питань.
 
Також я хотів би висловити вдячність всім міжнародним партнерам, які підтримують відновлення України», – прокоментував Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков, що теж був присутній на засіданні Конгресу.
 
Також відбулося спілкування з представниками місцевої влади, які до цього мали можливість поставити свої актуальні запитання на сайті Конгресу.
 

У його межах розглянуто процедуру призову військовослужбовців з допомогою місцевого самоврядування, реабілітацію військових. Обговорювалося також законодавче затвердження рівних умов придбання та передачі ЗСУ необхідного обладнання на місцевому рівні, надання доступів органам місцевого самоврядування до кадастрової карти, забезпечення ліками жителів віддалених населених пунктів. 

 
Коментарі (0)