ГоловнаКоментаріЖитлоО.Кубраков: "Вже працює державна допомога на ремонти вартістю до 200 тисяч гривень"

О.Кубраков: "Вже працює державна допомога на ремонти вартістю до 200 тисяч гривень"

Верховна Рада підтримала законопроєкт №10063 про зміни до Закону № 2923-IX, яким регулюється порядок виплати компенсацій громадянам, чиє житло було пошкоджене
Верховна Рада підтримала законопроєкт №10063 про зміни до Закону № 2923-IX, яким регулюється порядок виплати компенсацій громадянам, чиє житло було пошкоджене, або зруйноване в результаті російської агресії. Йдеться про громадян, що робили ремонти власним коштом, пише "Україна Комунальна".
 
«Вже працює державна допомога на ремонти вартістю до 200 тисяч гривень. Виплачено понад 1 мільярд 300 мільйонів гривень. Також вже сформовано перші 100 житлових сертифікатів загальною сумою в 151 млн гривень, за які українці, чиє житло знищене в результаті в результаті збройної агресії рф, зможуть придбати нове. Йдеться про отримання нових квартир або будівництво приватних будинків.

Важливо! Жодних чеків, розписок, фото- відеофіксацій чи інших доказів не потрібно для отримання компенсацій за зроблений ремонт. При бажанні вони можуть бути додатково надані комісії, але не є обовʼязковими або визначальними у прийнятті рішення про компенсацію», – прокоментував віцепрем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.
 
Виплати за новою формою компенсації почнуть здійснюватися з 1 січня 2024 року. Механізм буде таким самим як і по інших категоріях єВідновлення:
  • подання заяви через Дію;
  • розгляд заяви комісією;
  • визначення розміру виплати.

При визначенні розміру компенсації комісії орієнтуються на акт первинного огляду пошкодженого житла, який проводиться після пошкодження житла та чек-лист з встановленою вартістю будматеріалів та робіт, затверджений Кабміном. 

 
Коментарі (0)