ГоловнаКоментаріТарифи ЖКГО.Кучеренко: «Через «Північний потік-2» в Україні зростуть ціни на газ»

О.Кучеренко: «Через «Північний потік-2» в Україні зростуть ціни на газ»

Ціна на газ для споживачів в Україні прив’язана до європейської, і при запуску газопроводу «Північний потік-2» варто очікувати її підвищення мінімум на дві гривні за кубометр
Коли Росія запустить газопровід «Північний потік-2», на Україні це серед іншого відіб’ється зростанням цін на газ для споживачів.
 
Про це розповів колишній міністр з питань ЖКГ, народний депутат від «Батьківщини” Олексій Кучеренко в ефірі телеканалу «Україна 24».
 
Олексій Кучеренко нагадав, що ціна на газ для споживачів в Україні прив’язана до європейської, і при запуску газопроводу «Північний потік-2» варто очікувати її підвищення мінімум на дві гривні за кубометр.
 

«Меморандум прив’язали до ринкової європейської ціни. І зараз ціна ринку в Європі, якщо там брати, 13 – 13,5 гривень за кубометр. Вона сьогодні захмарна була б в першу чергу для теплокомуненерго і для населення, хоча влітку споживання менше. Якщо така ціна збережеться до зими, то мені зрозуміло, що ми не зможемо прив’язуватися до імпортної ціни. Тоді треба шукати свою якусь економічно обґрунтовану ціну», – підкреслив він. 

 
Коментарі (0)