ГоловнаКоментаріЕлектроенергетикаО.Кучеренко: "Підвищення ціни на електроенергію для населення до 4,8 гривні/кВт-год необґрунтоване"

О.Кучеренко: "Підвищення ціни на електроенергію для населення до 4,8 гривні/кВт-год необґрунтоване"

Олексій Кучеренко вважає необґрунтованим проєкт постанови уряду, яким пропонується підвищення тарифу на електроенергію для населення з 2,64 до 4,8 гривні/кВт-год.
Депутат Верховної Ради від фракції "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина", перший заступник голови парламентського комітету з питань енергетики Олексій Кучеренко вважає необгрунтованим проєкт постанови уряду, яким пропонується підвищення тарифу на електроенергію для населення з 2,64 до 4,8 гривні/кВт-год.
 
"Подивився вчора пояснювальну записку до проєкту постанови уряду про підвищення тарифу на електроенергію для населення. Документ не витримує жодної критики, аргументація зводиться до тези - "ринкова ціна 7,47, тому ми хочемо продавати по 4,8". У випадку підвищення до 4,8 населення додатково заплатить величезну суму біля 65 млрд гривень в рік, 70% якої піде в "Енергоатом" а 30% в "Укргідроенерго". Куди і як вони здатні використати ці гроші і як це допоможе відновленню зруйнованої енергетики практично незрозуміло", - розповів Олексій Кучеренко.
 
Нагадаємо, протягом цього тижня до кінця травня Уряд ухвалить остаточне рішення щодо розмірів нових тарифів на електроенергію для побутових споживачів, про це розповів міністр енергетики Герман Галущенко.
 

Найімовірнішим сценарієм під час встановлення нових тарифів стане використання диференційованого підходу до споживачів залежно від обсягів використовуваної електроенергії.  

 
Коментарі (0)